KVK Robur won met ruime 4-1 cijfers van OB Lebbeke, het waren nochtans de bezoekers die kort voor de rust de score openden. Met drie doelpunten van Yente De Cock en ééntje van Jens Bogaert zette Robur na de rust de puntjes op de i. In het vooruitzicht van de wedstrijden tegen FC Moerbeke en de derby tegen Hamme-Zogge moet deze zege voor het nodige vertrouwen zorgen.

KVK Robur-coach Andy Marin. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het klinkt misschien cliché maar in deze reeks zijn geen gemakkelijke wedstrijden, iedereen kan van iedereen winnen” luidt het bij Andy Marin. “In de match tegen OB Lebbeke hebben we in de eerste helft nagelaten om onze kansen om te zetten in doelpunten. Dan weet je dat een ploeg als OB Lebbeke, die toch heel wat ervaring en kwaliteit in zijn rangen heeft, die ene kans wel benut. Dat deden ze ook door een al dan niet terecht toegekende strafschop om te zetten. In de tweede helft hebben we het pedaal iets dieper ingeduwd en hebben we ook onze doelkansen beter afgewerkt.”

“Komende zondag spelen we tegen FC Moerbeke en dat is in mijn ogen de beste ploeg van de reeks. Het is een ploeg met de juiste mix van spelers met ervaring in hogere reeksen, snelheid en duelkracht. Bovendien zijn ze ook nog eens heel efficiënt.”

“Zelf bekijken we het week na week, uiteraard proberen we iedere wedstrijd de drie punten te pakken. Zoals ik bij aanvang van de competitie reeds zei, wie voor Moerbeke eindigt speelt kampioen en zoals je ziet zal ik er niet ver naast zitten.

“We staan nu voor twee moeilijke wedstrijden. Ik ben zelf benieuwd hoe mijn spelers met dit gegeven zullen omgaan. Wat het resultaat hiervan ook is, ons doel blijft hetzelfde van bij de start van de competitie, namelijk beter doen dan vorig seizoen en daaraan gekoppeld de eindronde spelen. We zien wel waar we stranden, maar ik heb vorig weekend alleszins het voetbal gezien dat ik met mijn jongens wil brengen. Hopelijk kunnen we die lijn nog even doortrekken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur