Het was balen bij HRS Haasdonk na de 2-1 nederlaag op het veld van SK Munkzwalm. Het had nochtans lange tijd uitzicht op een puntendeling tot de thuisploeg in de eindfase de 2-1 lukte.

Coach Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is bijzonder zuur om net voor het einde een punt te verliezen” aldus Maarten De Landtsheer. “Het begon met een omstreden fase waarbij hun spits Ulens onze spits bewust langs achter onderuit trapte om zo een kans van ons te vermijden. Hiervoor kreeg hij slechts geel en amper een minuut later maakte hij dan de 2-1. Al wil ik er direct aan toevoegen dat op basis van hun tweede helft dit terecht was.”

“We waren niet goed aan het openingskwartier begonnen en hadden wat problemen met hun snelle uitbraken en hun positiewissels. Via een afstandsschot werd het na een kwartier 1-0. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd en scoorden op het halfuur via Onana de gelijkmaker. We waren op dat moment de betere ploeg en waren nog een paar keer gevaarlijk.”

“In de tweede helft hadden we te weinig balvastheid en creëerden we nauwelijks nog iets. Ons voetbal van voor de rust kwam er niet meer uit. De thuisploeg was een paar maal gevaarlijk, maar doelman Van Steen stond pal.”

“Met Sint-Denijs, Borsbeke, Denderhoutem en Munkzwalm hadden we een zware start van de terugronde. Ik ben zeker niet ontevreden met onze zeven op twaalf, temeer we een heel jonge ploeg hebben. Door de examens in het hoger onderwijs was de bezettingsgraad op de trainingen de laatste weken laag.”

“In het klassement ligt inderdaad alles dicht bij elkaar. We stonden op de tiende plaats op een punt van plaats zeven, door dit verlies zakken we terug naar plaats dertien. Aangezien we op verplaatsing moeilijk winnen geraken we telkens net niet in de linkerkolom. Laat dat nu de uitdaging zijn voor de volgende weken om ook eens uit te winnen en een reeksje te maken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk