Bij KC Temse legt men de lat hoog. Hun droom blijft de stap zetten naar de Topleague, ze zitten alvast op koers. De voorbije speeldag won KC Temse met 24-21 van Scaldis en vergroot hiermee de kloof. Komend weekend spelen ze de verre uitwedstrijd tegen Rijkevorsel.

Paulien Ryckx (KC Temse). Foto: RV.

“In de strijd om de titel in de promoleague hebben we tegen Scaldis een belangrijke overwinning geboekt” aldus Paulien Ryckx. “Door deze zege zetten we Scaldis op zeven punten en blijven we op koers voor de titel. We zijn er nog lang niet, het worden nog vier belangrijke weken voor ons.”

“De wedstrijd tegen Scaldis was intens. In een volle sporthal ‘Temsica’ kregen we een gelijk opgaand begin. Geleidelijk aan konden we de bovenhand nemen, maar door een paar tactische wissels en door een ‘outstanding’ David Peeters kwam Scaldis terug in de wedstrijd. Dit gaf een 13-12 ruststand.”

“Onmiddellijk na de hervatting werd het 13-13 en was alles te herdoen. Gelukkig bleven we als team rustig en begonnen we opnieuw onze voorsprong uit te bouwen. Niettegenstaande een groene en een rode kaart bleef Scaldis strijden tot het einde. Ze bleven wel aanklampen, maar konden nooit helemaal terugkomen. Zo eindigde deze wedstrijd met een 24-21 eindstand en zijn we met KC Temse terug een stapje dichter bij onze droom om naar de Topleague te gaan.”

“Volgend weekend spelen we op Rijko, die momenteel laatst staan in de stand. Hoe dan ook is het voor ons een must om te winnen, we mogen Rijko zeker niet onderschatten. Ik ben er dan ook zeker van dat zij alles in de strijd zullen gooien om hun kansen op het behoud gaaf te houden.”

Korfbal –Promoleague A – KC Temse