In tweede landelijke wordt de rangschikking aangevoerd door Panters Baasrode, dat hiermee zijn ambities onderstreept. Vorig weekend wonnen ze met 71-68 van Croonen Lommel. Aanstaande zondag wacht hen de uitwedstrijd tegen het nummer vier, Bavi Vilvoorde.

Jarne Van Der Straeten (BBC Panters Baasrode).
Foto: Dorien Verhulst – Oh Shoot.

“Tegen Lommel werd er gans de wedstrijd door een stevig tempo aangehouden” klinkt het bij Jarne Van der Straeten. “Hoewel de Limburgers bleven aanklampen hielden we steeds de wedstrijd onder controle. Gelukkig konden we opnieuw beroep doen op de sterke prestaties van Mathias Van Hoywegen, Valentin Naumovski en Arne Sarens. Zelf probeer ik defensief mijn steentje bij te dragen en in de rebounds te domineren. Gelukkig konden we in de slotfase van de wedstrijd het hoofd koel houden en de winst binnenhalen. Hierdoor blijven we in het klassement aan de leiding staan.”

“Zondag wacht ons alweer een stevige wedstrijd tegen het jonge Vilvoorde. In de heenronde zijn we thuis tegen hen verloren. Door een schorsing missen we nog steeds Jordi Gillis. Collectief zijn we echter sterk genoeg om dit te kunnen opvangen. We zijn met andere woorden klaar om de drie punten mee te nemen naar Baasrode.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode