KSK Kieldrecht moest vorig weekend vrede nemen met een 1-1 gelijkspel KV St. Gillis-D. Na afloop was men behoorlijk ontgoocheld. De twee komende speeldagen spelen de mannen van Tonny Pollet in eigen huis tegen respectievelijk Juventus Schoonaarde en White Boys.

Mahen De Witte (KSK Kieldrecht).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat we na de wedstrijd tegen  KV St. Gillis-D. achterbleven met een ontevreden gevoel” vertelt Mahen De Witte. “We zijn nochtans goed aan de wedstrijd begonnen met, zoals onze coach Tonny Pollet had gevraagd, een hoog tempo. Dit resulteerde in meerdere gevaarlijke kansen, waaruit we uiteindelijk slechts éénmaal wisten te scoren. Dit brak ons later zuur op. Doordat het tempo zakte kwam de thuisploeg meer in de wedstrijd en scoorden ze voor de rust de 1-1.”

“In de tweede helft hebben we geprobeerd om het tempo terug omhoog te stuwen, maar dit lukte niet meer in tegenstelling tot de eerste helft. St. Gillis-D.  plooide volledig terug en trok een dubbele muur op in de zestien, waardoor het voor ons extra moeilijk werd om erdoor te geraken. We dwongen wel nog enkele kansjes af, maar scoren lukte niet meer. Ik kan je verzekeren dat we na afloop ontgoocheld waren, temeer we onze eerste drie punten van 2024 mee huiswaarts wilden nemen.”

“Zaterdag wacht ons met de komst van Juventus Schoonaarde geen gemakkelijke opdracht. Het is een goeie ploeg, die terecht bovenaan in het klassement meedraait. We spelen thuis en moeten er dan zeker alles aan doen om die drie punten in Kieldrecht te houden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kieldrecht