Sint-Pauwels is er ingeslaagd om met 2-1 te winnen van WS Sombeke. Het was Lorin Waem die even voorbij het halfuur de score opende. Van op de stip lukte, in de tweede helft, Serjan Hotaj de 2-0. Met nog enkele minuten te gaan konden de bezoekers nog milderen.

De vreugde was groot bij H. Sint-Pauwels. Foto: RV.

“Dit zijn drie punten die ons allemaal bijzonder blij maken” stelt Serjan Hotaj. “Dit is vooral voor de jonge spelers een opsteker, eindelijk worden we beloond voor ons werk. Deze zege was dan nog tegen Sombeke, dat een hecht team vormt en met Guy Ringoot over een heel goede coach beschikt. Niettegenstaande onze tegenstander de laatste weken nog niet veel punten heeft laten liggen vond ik ons toch wel dominant. We kunnen alleen maar tevreden zijn met wat we hebben laten zien.”

“We zijn stevig aan de match begonnen en hebben die ook direct in handen genomen. Al snel scoorde ik na een vrije trap met het hoofd, maar onbegrijpelijk floot de scheidsrechter voor buitenspel. We hebben gans de eerste helft hoog druk gezet en dat werd beloond met een doelpunt van onze spits Lorin Waem. Sombeke kreeg nog enkele kansen maar Lukas Meersman, onze jeugdige tweede doelman, deed het fantastisch.”

“Ook in de tweede helft waren we veel in balbezit. Toen Gianni Van Malderen in de zestien onderuit werd gehaald heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en heb die penalty zelf getrapt. Ik ben de meest ervaren speler van de ploeg en vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen. De bal ging mooi binnen, rechts in de winkelhaak en toen stond het 2-0. Een kwartiertje later trapte Cedric Verhulst de 2-1 binnen. Wat mij betreft zijn dit drie dubbel en dik verdiende punten.”

“Volgend week verwacht ik mij tegen Sint-Niklaas aan een moeilijke verplaatsing. Ze doen het niet slecht, hebben een goed team en een goede coach. Vermits we in de heenronde met 0-2 hebben verloren hebben we nog iets recht te zetten. Met onze zes op zes gaan we vol vertrouwen daar naar toe, met minder dan drie punten zal ik niet blij zijn. Met de komst van Patrick Van Egghen zijn we in een korte periode enorm gegroeid. Het is ongelofelijk wat hij ons zowel op tactisch vlak als qua motivatie bijbrengt.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Herleving Sint-Pauwels