KSK Beveren moest vorig weekend de zege laten aan KSK Berlare, nadat het door een doelpunt van Ran De Coninck verloor met 0-1. Zondag moeten de Waaslanders aan de bak tegen Kleit, dat kan terugblikken op een twaalf op twaalf.

Yordi Pieren (KSK Beveren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het resultaat tegen Berlare lijkt mij, gelet op het aantal kansen dat ze hebben gehad, correct te zijn” blikt Yordi Pieren. “Het had voor de rust trouwens al 0-1 of 0-2 kunnen zijn, gelukkig voor ons vond hun aanvalslinie niet de weg naar doel. Aan de rust heeft de trainer twee wissels gedaan, waaronder mezelf. Had de coach nog meer wissels kunnen doen, dan hadden er wellicht nog andere spelers op het veld gestaan. Het is nu eenmaal wat het is.”

“Na de rust zijn we gretiger begonnen en op het moment dat we erdoor kwamen scoorde Berlare. Ik vond het op dat moment verdiend. We hebben dan tevergeefs geprobeerd om de gelijkmaker te scoren, maar die kwam er niet. Een gelijkspel had ook gekund, maar het liep uiteindelijk in het voordeel van de bezoekers af. Berlare vormt een sterk geheel, dat over heel goede automatismen beschikt.”

“Met Kleit krijgen we een tegenstander waartegen het altijd moeilijk spelen is. Ik herinner mij dat we het daartegen ook vorig seizoen niet onder de markt gehad hebben. Na een moeilijke start hebben ze het nu terug op de rails. We mogen hen zeker niet onderschatten, we mogen ons zeker niet blind staren op de heenronde. Op hun plein, dat vaak moeilijk bespeelbaar is, is alles mogelijk. Als bij ons alle neuzen in dezelfde richting staan dan ben ik ervan overtuigd dar wij, als collectief, een sterke prestatie kunnen neerzetten. Als we nog aanspraak willen maken op de oppergaai dan moeten we op Kleit ons vel duur verlopen, het zijn de weken van de waarheid.”

“Het klinkt cliché, maar elke match moet gespeeld worden. Zondag krijgen we op Kleit een nieuwe kans om ons te bewijzen en te laten zien wie KSK Beveren is en wat onze ambities zijn.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren