In Promo 2 wordt, op twee speeldagen voor het einde, het klassement aangevoerd door VC Gimm-e Waasland Kruibeke B. Hemelveerdegem B staat op de tweede plaats, maar telt net als de Kruibekenaars 42 punten. Vorig weekend was het tegen Oudenaarde in de eerste twee sets beste knokken voor de mannen van coach Kurt Maes.

Logo VC Gimm-e Waasland Kruibeke. (RV)

“Het was inderdaad twee sets knokken, maar dat had te maken met het feit dat Oudenaarde met Moris De Vriese speelde. Deze speelt normaal in Promo 1 en tweede nationale” aldus Kurt Maes. “De aanwezigheid van De Vriese tilde natuurlijk hun niveau stevig omhoog.”

“De eerste set was langs beide kanten van een behoorlijk hoog niveau, het waren dan ook de details die het verschil maakten. De winst in deze set heeft ons wel een boost gegeven. Aangezien Ename het niveau niet kon aanhouden en wij wel, hadden we in de tweede set snel een kloof. Jammer genoeg stokte het bij ons op het einde even, gelukkig konden we het afmaken. In de derde set waren wij duidelijk de baas.”

“Het is inderdaad bijzonder dat we alweer lang moeten wachten op onze volgende match. Die gaat pas door op 15 april met de uitwedstrijd tegen VC Belvoc. Dat heeft te maken met het gegeven dat er sowieso veel te weinig wedstrijden zijn. Er wachten ons nog twee moeilijke wedstrijden en uiteraard gaan we er vol voor. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat we in deze situatie zouden komen.”

 Volleybal – Promo 2 (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke B