BBC Wuitens Hamme moet dit seizoen nog vijf keer aan de bak. Dit zullen meteen ook de laatste wedstrijden in tweede provinciale zijn. De club heeft namelijk beslist om volgend seizoen niet meer te starten in tweede en een herstart te doen in vierde provinciale.

Steven Mijs (BBC Hamme). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Een vijfde/zesde plek in het klassement, wat zekerheid geeft voor het behoud in tweede provinciale, was niet voldoende om de A-ploeg in leven te houden” luidt het bij coach Steven Mijs. “Dit betekent dat BBC Wuitens Hamme A na dit seizoen stopt in tweede. Dit is enorm jammer, maar het is nu eenmaal de realiteit.”

“Een ploeg zonder plezier en speelvreugd, het blijft nu eenmaal niet duren. Door het gebrek aan een U21-, U18- en U16-ploeg is er ook te weinig doorstroming vanuit de jeugd. Dit betekent dat het verhaal van BBC Hamme A na dit seizoen stopt in tweede provinciale.”

“Ikzelf heb dan ook besloten om mijn coaching even on hold te zetten. Na 25 jaar is het misschien niet slecht om even een rustmoment in te bouwen. Een aantal spelers vertrekken dan ook naar elders. Van den Eede vertrekt naar Sint-Amands, Tieleman stopt nadat hij een mooi aanbod als coach heeft gekregen bij Panters Baasrode. Dierckx vertrekt vermoedelijk naar Zele, al weet het bestuur officieel nog van niks. Door gebrek aan een volwaardige, competitieve ploeg voor tweede lijken dus alle overblijvers te vertrekken.”

“BBC Wuitens Hamme zal een heropstart doen in vierde provinciale en zal blijven werken met de onderbouw, zijnde de U8, U10, U12 en U14. Ik wil dus graag een warme oproep doen aan spelers voor deze categorieën om deze ploegen in de breedte te komen versterken en aan te sluiten bij onze familiale club. Zelf blijf ik mij ten volle inzetten voor de club, ik denk hierbij aan de opvolging van de jeugd, het bestuur en dergelijke. In een sportclub zijn er steeds handen tekort. Hopelijk kan dit een nieuwe start betekenen om het basketbal in Hamme in leven houden en dat met spelers die plezier en speelvreugde uitstralen.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme