Bij SVE Bazel is het doek gevallen over het verblijf in tweede provinciale, al stond dit al even vast. Toch namen de troepen van Filip Strobbe in schoonheid afscheid, ze wonnen gisteren met 2-0 van KV Sint-Gillis.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was niet alleen een verdiende, maar ook een dominante overwinning” stelt T1 Filip Strobbe. “Mede door het goede werk van de bezoekende doelman vergaten we het in de eerste helft al te beslissen. KV Sint-Gillis bood, met hun verjongde ploeg, sportief goed weerwerk.”

“Het was uiteindelijk topschutter Ruben Stuer die de ban brak en dit op hoekschop van zijn broer Dries. Het was uiteindelijk jongeling Jules Helinckx die in blessuretijd de klus afmaakte.”

“Over het seizoen kunnen we uiteraard niet tevreden zijn. Onze groep bracht te weinig om in tweede provinciale te kunnen overleven. Met het oog op volgend seizoen hebben we heel wat ervaring en kwaliteit binnengehaald. Het is onze absolute ambitie om een goed seizoen te draaien. Zo komen spelers als J. Segers, D. Vermeiren, J. Demeuricy, Heyrman, De Mayer, Moermans, Maes, Vijt, Millet, Astle, Van Hese en nog enkele versterkingen als De Paep, Tj. Vermeiren onze kern versterken. Van KSK Beveren maakt assistent-trainer Stijn De Wilde de overstap.”

“We gaan ook opnieuw van start met een belofteploeg. Er staan al enkele jongeren te trappelen van ongeduld om hun kwaliteiten te tonen. Bazel is bijlange niet dood.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel