De talrijk opgekomen Moerbeke supporters moesten lang wachten op het bevrijdende doelpunt. Het was de ingevallen Jarne Buytaert die diep in de tweede helft de netten bol zette. Dat er, door al diegenen met een groen/wit hart, tot in de vroege uurtjes gefeest is daar kan je vanop aan.

KFC Moerbeke-voorzitter Patrick Notteboom. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ze hebben het inderdaad lang spannend gehouden” klinkt het enorm tevreden bij voorzitter Patrick Notteboom. “We wisten dat OB Lebbeke een taaie tegenstander zou zijn. Het is een ploeg die zeer goed verdedigd en ook zijn kansen goed verdedigd. Het was dus aan ons om hen te proberen ontwrichten, helaas heeft het wat langer geduurd dan in Lebbeke, maar uiteindelijk hebben we de verlossende goal toch zien vallen op het einde.”

“De nederlaag van vorige week heeft geen rol gespeeld omdat die deels was ingecalculeerd. Je mag niet vergeten dat Buggenhout op één na, het minst aantal doelpunt tegen gekregen heeft. We wisten dat we daar een lastige tegenstander zouden aan hebben.”

“Het huiswerk voor volgend seizoen is af vermits iedereen heeft bijgetekend, zowel de spelers als de staf. Ik denk dat we het daarmee gaan doen, met zoveel mogelijk Moerbekenaren. We blijven onze visie trouw, we geloven dat we een top tien plaats in tweede provinciale moeten kunnen halen.”

“De drie langdurig geblesseerde jongens zijn allemaal geopereerd, we verwachten die rond Nieuwjaar terug. We gaan elders geen spelers halen. We gaan enkele jongeren doorschuiven en zijn ervan overtuigd dat we toch een sterk elftal tussen de lijnen kunnen brengen. We hebben dit seizoen dertig spelers opgesteld, we zijn toch nog kampioen geworden. Ik denk dat we voldoende talent in huis hebben om in tweede provinciale mee te draaien.”  

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke

KFC Moerbeke 6 Ian Devriese 4 Thijs De Volder – OB Lebbeke 10 Premton Kajtazi. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
KFC Moerbeke klom diep in de tweede helft op voorsprong en vierde dit met de supporters. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Sven De Pau en voorzitter Patrick Notteboom vieren met Tars Notteboom. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Wesley De Nul en Sam Noeninckx vieren de titel. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Het groen-witte legioen ging uit de bol. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.