VW Hamme heeft zondag tegen Eendracht Wervik gedaan wat het moest doen. Dankzij een doelpunt van Stef Laurens, kort na de rust, eindigde deze wedstrijd op een 1-0 overwinning. Doordat ook Westhoek won eindigt VW Hamme op de tweede plaats, niettegenstaande beide teams 58 punten totaliseerden. VW Hamme trekt zondag naar het Limburgse Wellen, voor de eerste wedstrijd van de eindronde.

Assistent-coach Andy Kockelbergh (VW Hamme). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We wisten op de slotspeeldag dat we ons lot niet meer in eigen handen” klinkt het bij Andy Kockelbergh. “Natuurlijk was zondag, na afloop, de ontgoocheling groot. Sedert afgelopen maandag ligt de focus op de eindronde, het is dan ook ons doel om de promotie af te dwingen. Daar gaan we alleszins alles proberen aan doen. We hebben terug alles in eigen handen en hangen dus niet meer af van een ander team.”

“Het zullen de komende weekends aangename wedstrijden worden, denk ik. Ik verwacht mij aan sterke tegenstanders uit de andere reeks. We spelen zondag inderdaad tegen Wellen. We hebben de ploegen uit de B-reeks tweemaal laten scouten, we zijn nu volop bezig met het analyseren van Wellen. Het is een team dat op kunstgras speelt en een vrij technisch team is. Zelf heb ik eergisteren hun wedstrijd van afgelopen zondag tegen Termien integraal bekeken.”

“De scout herbekijkt nu op zijn beurt de twee wedstrijden en stuurt mij tegen vandaag een beknopte analyse. Dit is trouwens de werkwijze die we altijd volgen tijdens het seizoen. Er is geen enkele reden om onze werking te veranderen.”

Warre Ponnet en Djeff Smet vieren het doelpunt van eerstgenoemde samen met de supporters. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
Jens Pante (Wervik) zoekt de confrontatie op met Rik De Kuyffer (VW Hamme). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.
Djeff Smet (VW Hamme) in een duel met Jens Pante (Wervik). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

Meer foto’s van de wedstrijd tussen VW Hamme en Wervik zijn hier te vinden.

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme