Na de ontgoocheling over een verlengd verblijf in vierde provinciale sijpelde gisteren in de vooravond het nieuws door dat FC Hoogeinde toch zou promoveren naar derde. Dat heeft te maken met het stoppen van Sparta Bevere A, waardoor Hoogeinde als beste verliezer in de eindronde voor als toch nog de stap voorwaarts kan zetten.

Op het terrein van FC Hoogeinde zal er volgend seizoen, onder voorbehoud, toch voetbal in derde provinciale gespeeld worden. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Dit is inderdaad geweldig nieuws” aldus een dolgelukkige voorzitter Marc Van Duyse. “Ik moet er wel aan toevoegen dat dit ons nog niet officieel bevestigd is. Op basis van onze bronnen gaan we ervan uit dat dit een feit is. Deze promotie is een zege voor de club.”

“Het is meer dan 35 jaar geleden dat FC Hoogeinde nog in derde provinciale heeft gespeeld. Toen waren het nog andere tijden. In tegenstelling tot de reeksindeling van vierde provinciale is derde provinciale E een schitterende reeks, met quasi allemaal Wase ploegen. Ik kijk er naar uit, zeker naar het duel met onze vrienden van Klinge.”

FC Hoogeinde-coach Glenn Van Roeyen kan zich vermoedelijk opmaken voor het aantreden in derde provinciale. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Er komt geen extra versterking bij omdat ik er van overtuigd ben dat we over voldoende kwaliteiten in de ploeg beschikken. We hebben wel enkele jonge spelers aangetrokken. Van de basisploeg stopt enkel Jorick Thys, voor het overige heeft iedere basisspeler bijgetekend. We zijn het voorbije seizoen als derde geëindigd met 67 punten. Ik ben er dan ook van overtuigd dat onze spelers hun mannetje zullen staan in derde.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Hoogeinde