De achterban van VW Hamme nam met spijt in het hart afscheid van de 36-jarige Jim Van Osselaer. De Hamse kapitein zal voor altijd verbonden blijven met de Wuitens. We overliepen met Jim, in het kort, zijn voetballoopbaan.

Jim Van Osselaer (VW Hamme) in de wedstrijd tegen ASV Geel. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Mijn voetballoopbaan is begonnen bij de jeugd van Svelta Melsele, waar ik beginnen voetballen ben op mijn elfde” blikt Jim Van Osselaer terug. “Van mijn 16de tot mijn 18ste heb ik in de eerste ploeg van Svelta Melsele gespeeld. Op mijn 18de ben ik dan vetrokken naar Sint-Gillis-Waas. Daar heb ik negen jaar vertoefd. Daarna ging het voor twee seizoenen naar Sportkring Sint-Niklaas, terug naar Svelta Melsele (3 jaar), de ploeg waar het allemaal begonnen is, om dan te eindigen bij VW Hamme, waar ik drie jaar gevoetbald heb.”

“De trainer die de meeste indruk op mij gelaten heeft is Kim Verstraeten. Hij was trouwens mijn kapitein toen ik bij Sint-Gillis-Waas voetbalde. Bijgevolg heb ik ook het langst samengewerkt met Kim. Hij is zowel als trainer dan als mens zeer gedreven en capabel.”

Jim Van Osselaer (VW Hamme) in een duel tegen Sven Joosten (ASV Geel). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik hou heel wat mooie herinneringen over aan mijn voetbalcarrière. Sportief gezien denk ik aan het halen van de zestiende finale met Sint-Gillis-Waas en de eindronde met VW Hamme. De clubs waar ik gespeeld heb waren één voor één topclubs, met VW Hamme toch wel als neusje van de zalm. Wat een supporters en mooie mensen die deze club recht houden, schitterend.”

“Zeg ‘nooit nooit’ natuurlijk, maar voorlopig ga ik niks meer doen in het voetbal. Het is nu tijd voor mijn gezinnetje.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme