Al van jongs af aan voelde de 31-jarige Jent’l Stuer zich aangetrokken tot het volleybal. Alles begon bij PNV Waasland waar ze haar opleiding kreeg van Kato Snauwaert en Julien Van de Vyver. Vier geleden maakte ze de overstap naar JTV Dero Zele – Berlare, de ploeg waar ze nu afscheid neemt van het nationaal volleybal.

Jent’l Stuer (JTV Dero Zele-Berlare dames A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Alles is gestart, toen ik in het tweede kleuterklasje zat, in de volleybalschool / bewegingsschool in Bazel” blikt Jent’l Stuer terug. “Dat werd toen geleid door Kato Snauwaert en Julien Van de Vyver. Eens mijn ouders en ikzelf doorhadden dat ik volleybal heel leuk vond ben ik eigenlijk automatisch lid geworden van PNV Waasland.”

“Gedurende mijn jeugdjaren heb ik daar enorm mooie tijden beleefd. Ik heb daar ook heel veel geleerd, heel veel getraind, heel veel Vlaamse kampioenschappen en bekerwedstrijden gespeeld. Bovendien zijn we onder leiding van Karolien Andries en Kato Snauwaert tweemaal Belgisch kampioen geworden.”

“Van daaruit ben ik, als libero in opleiding, tot in de eerste ploeg van PNV Waasland geraakt. Iets waar ik tot nu toe nog geen seconde spijt van gehad heb. Voor velen lijkt het soms dat een libero enkel fouten kan maken, maar elke volleyballiefhebber weet wel beter. Toen Pascal De Windt onze trainer werd ben ik als volwaardige libero beginnen meedraaien. Ik heb van Pascal veel geleerd, dat had te maken met het feit dat hijzelf ook libero was geweest.”

Jent’l Stuer (JTV Dero Zele-Berlare dames A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Samen met nog drie andere Gimm-e speelsters heb ik in 2020 de overstap gemaakt naar Berlare/Zele. Ik heb daar vier toffe, maar ook leerzame jaren meegemaakt. Ik heb daar nieuwe vriendschappen gemaakt en een geweldige Dero-familie leren kennen. In deze periode hadden we onder andere Johan Symoens als trainer, dat is echt een expert op het vlak van volleybal spelen en volleybal lezen.”

“Ik neem nu, zovele jaren later, op 31-jarige leeftijd, afscheid van het competitieve volleybal. De talrijke verplichtingen en de verre verplaatsingen werden er stilaan wat veel aan, ook al kon ik elke match opnieuw 100% rekenen op mijn ouders. Zij kwamen telkens supporteren en speelden doorheen het ganse het land taxi. Elke match, elk kampioenschap, elk evenement waren ze van de partij om te komen supporteren. Bepaalde liedjes zijn ondertussen over heel België gekend.”

“Het is nu tijd om de jeugd te zien groeien en hopelijk houden ze later, net als mij, mooie herinneringen over aan het ‘spelleke volleybal’. Volledig stoppen met volleybal doe ik niet, maar om de cirkel volledig rond te makken ga ik bij Gimm-e Waasland recreatief spelen als receptie-hoek. Ik kijk daar enorm naar uit, want tenslotte blijft sporthal ‘Dulpop’ voor altijd mijn tweede thuis.”

Volleybal – 3de nationale (V) – JTV Zele-Berlare