Bij eerste provincialer KSK Beveren neemt men afscheid van de  bijna 34-jarige Yannick Aerts. Hij hangt na 28 jaar zijn voetbalschoenen aan de haak. Voor ons een reden om samen met Yannick even terug te blikken in de tijd.

Yannick Aerts (KSK Beveren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben op mijn zes jaar beginnen voetballen bij Waaslandia Burcht” luidt het bij Yannick Aerts. “Toen ik acht was heb ik de overstap gemaakt naar KSK Beveren, waar ik twaalf jaar gevoetbald heb. Vervolgens ging het richting SK Sint-Niklaas en na tien jaar maakte ik voor één seizoen de overstap naar KSC Lokeren – Temse. Vervolgens heb ik twee seizoen bij Avanti Stekene gespeeld om dan nu, na één seizoen bij KSK Beveren, het voetbal vaarwel te zeggen.”

“Stilaan begonnen de trainingen wat door te wegen, op dat moment wist ik dat de tijd gekomen was om te stoppen. Bovendien ben ik vorige zomer de trotse papa geworden van onze flinke dochter Loucie. Tijd dus voor andere dingen in het leven. Zoals je merkt bij het overzicht heeft voetbal altijd een grote impact gehad op mijn leven. Door mijn carrière nu af te sluiten bij de club waar het ooit allemaal begon, is voor mij de cirkel rond.”

“De voetbalherinneringen die mij altijd zullen bijblijven zijn ondermeer mijn allereerste training bij de A-kern van KSK Beveren onder Walter Meeuws en dit als 16-jarige. Uiteraard ook mijn debuut met KSK Beveren in en tegen Tubeke. Daarnaast ook nog de promotie via de eindronde met Sint-Niklaas naar tweede klasse en de promotie met Sint-Niklaas naar derde klasse.”

Yannick Aerts (KSK Beveren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Er zijn wel een aantal trainers die mij zullen blijven. Ik denk bijvoorbeeld aan Alex Czerniatynski die mij op 17-jarige leeftijd heeft laten debuteren bij KSK Beveren. Zo was er ook Regi Van Acker, dat was een trainer met enorm veel charisma en ervaring op alle niveaus. Onder leiding van Robby Buyens heb ik eveneens een paar mooie seizoenen beleeft, met als hoogtepunt de promotie van vierde naar derde klasse. Er was ook Kim Verstraeten, een zeer goede en toegewijde coach en waar ik altijd een goede band mee heb gehad. Wellicht vergeet ik er nog een paar want, vooral tijdens mijn periode in Sint-Niklaas, zijn er best wel wat trainers de revue gepasseerd.”

“Ik ga nu vooral genieten van de rust en mijn lichaam even laten recupereren. Op mijn leeftijd duurt dat allemaal al wat langer. Het is wel de bedoeling om sportief nog een beetje actief te zijn, maar dan zonder verplichtingen. Ik wil gewoon doen waar ik zin in heb, al ben ik de loop van de jaren graag beginnen hardlopen. Ooit wil ik wel eens een marathon lopen, dat staan alvast op mijn bucketlist. We zien wel wat daar van in huis komt.”

“Ik heb totaal geen ambitie om trainer te worden. De ploegen waar ik gespeeld ga ik nog wel wat blijven volgen en misschien af en toe eens een match meepikken. Daar zal het dan ook bij blijven.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren