Vorig seizoen stond er geen maat op de prestaties van KFC Vrasene. Iedereen gunde het team van Bryan Butheel dan ook de titel. Het wordt nu uitkijken hoe zij het er komend seizoen zullen vanaf brengen in eerste provinciale.

Bryan Bultheel (KFC Vrasene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Onlangs zijn we gehuldigd als kampioen door het gemeentebestuur van Beveren” aldus een glunderende Bryan Bultheel. “Zulk een geweldig seizoen pakken ze ons nooit meer af. Uiteraard gaat de focus nu in de richting van het nieuwe seizoen. Het is een reeksje hoger en van altijd aan de aftrap verschijnen als favoriet zal het nu meestal de underdog zijn.”

“Als je ziet dat het voorbije seizoen geen enkele promovendus zich heeft kunnen handhaven, dan weet je voor welk een uitdaging we staan. Uiteraard gaan we niet naar eerste provinciale om te leren verliezen, ook in deze reeks willen we ons laten zien. We willen vanuit onze visie tonen waar we voor staan.”

“Traditiegetrouw starten we met onze voorbereiding op 20 juli. In die voorbereiding willen we de nieuwkomers zo goed als mogelijk proberen te integreren. Daarna is het uitkijken naar het echte werk en dat in een reeks met heel wat mooie streekderby’s.”

“Onze doelstelling voor komend seizoen is eenvoudig, we willen zo vlug mogelijk zekerheid over het behoud. Het is aan de groep om te tonen dat ze ook op dit niveau strijdvaardig zijn en voor elkaar door het vuur willen gaan.”

“De wedstrijden tegen de ploegen uit Beveren zorgen voor een extra dimensie. Ik geef les in Melsele, mijn broer Roy speelt bij Beveren en bij Haasdonk kom ik met Tonny Pollet een fijne collega tegen. We gaan er alles aan doen om ook in eerste onze rol te spelen, hopelijk kan dat vanaf de eerste speeldag op het A-terrein. Er is een nieuw kunstgrasveld op komst, waarvoor onze dank aan de gemeente, maar ik hoop dat het er zeker ligt tegen eind augustus. Eigenlijk vind ik het al een kleine domper dat we onze voorbereiding op het B-veld moeten afwerken.”

trainersstaf: Bryan Bultheel (T1), Gert Huyghe (T2), Jan Vertenten (KT)

Inkomende transfers:

Yannick Put (KSK Beveren), Bilal Yaddou SKL Doorslaar A), Xibo Montegnie (HO Kalken), Marco De Pauw (H. Sinaai), Yoran Van Goethem (SK Sint-Niklaas)

Uitgaande transfers :

Curt Vercauteren (Burcht), Anton Van Britsom (stopt), Dario Van Spittael (Blauw-Wit Temse), Thibo Schepens (?), Remco Van der Sanden (stopt)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KFC Vrasene