SKV Overmere zal het komende seizoen niet te zien zijn in de reeks met Wase ploegen. Overmere werd in extremis ondergebracht in de Gentse reeks. In de eerste ronde van de Hofman Cup namen ze vlot de maat van FCW Gijzegem. Overmere won met maar liefst 4-0. De competitie, op 3 september, openen ze met de uitwedstrijd op het veld van E. Moortsele.

Doelman Gert-Jan Haegeman (SKV Overmere). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na zes maanden uit te zien geweest met een blessure heb ik zondag voor het eerst terug 45 minuten op het veld gestaan” aldus doelman Gert-Jan Haegeman. “Dat gaf een fijn gevoel. Ik kan je trouwens verzekeren dat alle spelers ervan genoten hebben om terug op het voetbalveld te staan.”

“Tegen Gijzegem hebben we vooral over de grond gevoetbald, daar waar we vorig seizoen nog iets teveel de lange bal hanteerden. Dat is ook de visie van onze nieuwe trainer Marco Van Tongeren. We zijn het voorbije weekend ook op stage geweest. Tijdens de match van zondag lag het spelverloop iets te traag, ik denk dat we dat we dat moeten meenemen naar de volgende matchen. Ons tempo moet nog iets hoger liggen.”

“Het klopt dat we het komend seizoen niet in de Wase reeks zitten. Ik denk dat iedereen zich daar inmiddels heeft bij neergelegd, ook al vinden we dat we recht hadden op een plaats in de Waaslandse reeks. De Gentse reeks is voor veel van onze spelers nieuw. Zelf heb ik nog met SK Oudegem een jaar in die reeks gespeeld. Ik herinner mij zeer goed dat er veel voetballende ploegen in die reeks zaten, ze voetballen ook met veel korte combinaties en beschikken over leuke voetbalpleinen.”

“Moortsele is voor mij een totaal onbekende, dat neemt niet weg dat ik verwacht dat we met enorme zin aan de match beginnen. We gaan er alles aan doen om ons beste voetbal te brengen. Het is ons doel om in de linkerkolom te eindigen, een top vijf plaats zou mooi meegenomen zijn.”

Trainer:  Marco Van Tongeren (T1), Mathias Paelinck (Trainer beloften ) 

IN: Giovanni De Bondt (Evergem Center), Brecht De Dapper (Vinderhoute), Seppe De Gucht (Lokeren Doorslaar), Maarten Laureys (Lokeren-Temse), Fredrik Van Zele (Lokeren-Temse), Brian Thibaut (SK Grembergen), Wout Versele (Lokeren Temse), Jordie Verlinde (SK Beveren),Jens Depuydt (vrije speler)

UIT: Bram Maes (Gijzel-Oosterzele), Thomas Hanselaer (stopt), Nyakoh Benjamin (Cercle Melle)

Voetbal – 3de provinciale C (M) – SKV Overmere