Zondag won SKL Doorslaar B met 0-1 van PDK Kruibeke, dankzij een doelpunt van Khalid Soussan. Coach Laurence Tronckoe was alvast positief over zijn team. Voor de openingsmatch van de competitie, begin september, maken ze de verplaatsing naar E. Bazel.

Coach Laurens Tronckoe (SKL Doorslaar B). Foto: RV.

“De wedstrijd tegen PD Kruibeke vond ik alvast een goede oefenwedstrijd” aldus Laurence Tronckoe. “Tegen een toch wel fysiek sterk PD Kruibeke hebben we vrij veel kansen gecreëerd en bij momenten goed voetbal gebracht.”

“Er zijn uiteraard nog wel werkpunten, maar dat is logisch in week twee van de voorbereiding. Ik zie in elk geval zeer gemotiveerde spelers zowel op training als tijdens de oefenwedstrijden.”

Voor de volgende wedstrijden is het zaak om iedereen speelminuten te geven en te kijken wie zijn kansen grijpt. Het verschil ten opzichte van vorig seizoen is dat we nu een veel bredere kern hebben. De plaatsjes zullen dus duur zijn, alleen zo kunnen we tot resultaat komen.”

“Persoonlijk is het een zeer mooie reeks, maar tegelijkertijd ook een loodzware. Niet alleen de ploegen die gezakt zijn uit tweede provinciale lijken zich versterkt te hebben, maar ook de ploegen die uit vierde komen hebben hun budget en de ambitie om naar de top te spelen opgedreven.”

“Daarnaast heb je met Hamme-Zogge en Robur twee ploegen die hun ambitie niet wegsteken. Dat betekent dat er veel ploegen zijn die mikken op de eerste vijf plaatsen. Langs één kant maakt dat wel dat we zonder druk de competitie kunnen aanvatten, maar dat zal elke wedstrijd ook moeilijk maken.”

“Onze start is er één om u te zeggen want met ploegen als Bazel, Robur en Hamme-Zogge spelen we mogelijks tegen de titelkandidaten. Dat laatste zal later blijken. Onze doelstelling voor het komend seizoen is vrij simpel, namelijk beter doen dan vorig seizoen en zo snel mogelijk het behoud verzekeren. Alles daarboven is bonus.”

Trainer:  Laurence Tronckoe (T1),  Sebastian De Vos (T2),  Stefaan Dhooghe (KT)

IN: Jaro Buggenhout (SKL Doorslaar A), Anass El Driouach (E.Zele B), Marouane Boudouni (E. Zele beloften), Frank Yander Valley (Daknam), Gima Forgwen (beloften Lokeren-Temse), Jens Hellemans (beloften Avanti Stekene), Kobe Limbourg (beloften Avanti Stekene)

UIT: Kenneth De Mul (stopt), Jos De Keyser (stopt), Jochen Blancquaert (stopt), Seppe De Gucht  (??), Ronan Polfliet (stopt), Jochen Van Bauwel (stopt), Ibrahim Tomruk (stopt)

Voetbal – 3de provinciale E(M) – SKL Doorslaar B