E. Bazel beleefde in het tweede deel van vorig seizoen een moeilijke periode. Zij haalden Filip Strobbe in als nieuwe trainer; hem wacht de opdracht om een nieuw team tussen de lijnen te brengen.

Filip Strobbe (SVE Bazel) blijft met de voeten op de grond. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn eigenlijk nog steeds aan het bouwen” stelt Filip Strobbe. “Er zijn om diverse redenen heel wat spelers vertrokken. Logischerwijze verliep de voorbereiding vrij stroef met een pak nieuwelingen en een jonge, multiculturele spelersgroep. Rekeninghoudend met de revaliderende Ruben Stuer en Tom Verbert is er alvast ervaring en leiderschap op komst. Of we klaar zijn om de competitie aan te vatten zal snel blijken tegen kleppers als Vrasene en Sint-Gillis-Dendermonde. We openen tegen Vrasene: een ploeg die steeds in de top vijf eindigt. Bovendien  hebben ze met Curt Vercouteren een super goede spits in hun rangen.”

“We leggen de lat helemaal niet hoog, we blijven met beide voeten op de grond” gaat Filip Strobbe verder. “Het bestuur spreekt van een rustig overgangsseizoen met deze vernieuwde en jonge kern. Daar kan ik mij perfect in vinden.” (rdk)

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel