Vorig seizoen pakte Vamos Stekene A de titel in tweede nationale . Het komt dus het komend seizoen uit in eerste nationale. Op 17 september start voor hen de competitie met de uitwedstrijd tegen Topsport School Vilvoorde.

Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat we vorig seizoen de promotie naar eerste nationale hebben afgedwongen” stelt Jiri Vermeulen. “Dit jaar willen als club en als ploeg opnieuw een positieve evolutie maken en verder groeien. Wat dit betekent voor het klassement is momenteel nog geen prioritaire vraag. We geven onszelf nog enkele weken tijd om te werken aan een goed basisniveau. Positief is alleszins dat de nieuwe spelers zich volop aan het integreren zijn, op dat vlak loopt het zeker naar wens.”

“In de loop van augustus hebben sommige spelers nog meegedaan aan het BK Beachvolley, hierdoor zijn ze later bij de groep aangesloten. Kyan Vercauteren speelde een tweetal weken geleden nog het EK Beachvolley U20 in Riga – Letland. Hij is vorige week bij de groep gekomen. Daarnaast zijn Wim Backaert en Timo Santy nog aan het revalideren na een knieoperatie, hen zien we wellicht pas terug in oktober.”

“Om voor mij zeer bizarre redenen moeten heel wat ploegen in het midden van hun voorbereiding al aantreden in de voorrondes van de Beker van België. Zo troffen wij het voorbije weekend Hemiksem, de tweede van vorig seizoen in Eerste Nationale. We hebben daar verloren met 1-3, maar als je terugblikt op die match dan mogen we best wel fier zijn op onze prestatie. We laten dit verlies niet aan ons hart komen, zeker als je rekening houdt met de ongelukkige organisatie en timing vanuit de Volleybalbond. We hebben tegen dit sterk Hemiksem duidelijk laten zijn dat we ook dit seizoen één en ander in ons mars hebben.”

“Voor onze eerste competitiewedstrijd, op 17 september, spelen we inderdaad tegen Topsport School Vilvoorde. Daarna volgen VC Fenix Haacht en Mendo Booischot. Na dit drieluik zullen we een eerste balans opmaken.”

Coach: Jiri Vermeulen Jonas Vereecken (ass.)

In: Aaron Maes (JTV Dero Berlare-Zele A), Bram Lachat (Tievolley Tielt A), Tim Degruyter (Caruur Volley Gent A), Wannes de Buyser en Tim Van Herrewege (Vamos Stekene B)

Uit: Jesse Illegems en Jonas Stuer (gestopt), Unaï Foubert (Vamos Stekene B)

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren