Heikant Zele won vorige week met 2-1 van Exc. Mariekerke en boekte hiermee zijn tweede thuisoverwinning. Bij Heikant is men alvast tevreden met de competitiestart. Morgen nemen ze het op tegen Munkzwalm dat in het klassement één puntje minder telt.

Coach Bart De Baets (Heikant Zele). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

 “Met onze zeven op twaalf en bijgevolg een gedeelde derde plaats zijn we zeer tevreden” luidt het bij Bart De Baets. “Elke tot nu toe gespeelde wedstrijd hebben we aangevat als underdog en die rol ligt ons wel. Het is duidelijk dat we ons dit seizoen zullen moeten focussen op het collectief verdedigende werk in blok. Dit in tegenstelling tot de vorige seizoenen zullen we nu het balbezit aan de tegenstander moeten laten. De laatste drie wedstrijden, tegen toch niet de minste tegenstanders, lukte dit vrij goed. Ten gepaste tijde kwamen we er aanvallend goed uit, met zeven punten als gevolg.”

“Zondag trekken we naar Munkzwalm” gaat Bart De Baets verder. “Dit is voor mij toch één van de titelkandidaten. Ik heb hen meerdere keren aan het werk gezien en vind het een heel mature ploeg, met individuele sterke spelers. Bovendien hebben ze heel wat ervaring op dit niveau. Uiteraard moet elke wedstrijd gespeeld worden in deze toch iet wat speciale reeks. Voor dit seizoen is het einddoel om ons verblijf in eerste provinciale te verlengen.“

“Na een knieblessure heeft Yannick Poppe de trainingen hervat” aldus Bart De Baets. “Hij zal er dus niet bij zijn, voor het overige is iedereen inzetbaar.

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Heikant Zele