Na het gelijkspel van vorige week is VW Hamme er gisteravond in extremis ingeslaagd om de drie punten mee te brengen uit Wervik. Het was Lokando die in de slotseconden van de wedstrijd de 0-1 op het scorebord zette. Het was best een pittige partij die gekenmerkt werd door heel wat gele kaarten, waardoor het in de slotfase tien tegen tien was.

De vreugde was groot bij Stef Laurens (VW Hamme) en zijn ploegmakkers.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was inderdaad een pittige partij” klinkt het bij Stef Laurens. “De eerste tien minuten van de match lagen we onder, we hadden vooral moeite met hun spel waarin ze telkens voor de lange bal kozen.”

“Nadien hebben we de rest van de wedstrijd gedicteerd en hielden we duidelijk de controle over het gebeuren. Zo hebben we tot tweemaal toe de dwarsligger getroffen en bovendien misten we een penalty.”

“De beslissingen van de scheids waren inderdaad opmerkelijk. Zo scoorden we bijvoorbeeld uit een vrije trap die er eigenlijk geen was. Dat neemt echter niet weg dat we zeker en vast verdiend gewonnen hebben.”

“Volgende week zondag ontvangen we KVV St.-Denijs Sport. Om mee te kunnen met de top vijf moet die wedstrijd absoluut gewonnen worden. We gaan dan ook voluit voor de winst, voor minder doen we het niet.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme