HRS Haasdonk B, het nummer twee in de rangschikking moest tegen PD Kruibeke vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. Het waren de bezoekers die kort na de rust met 0-2 voor stonden. Sam Gijbrechts en Abdelmajid Zamounani slaagden er diep in de wedstrijd in om de bordjes in evenwicht te brengen.

Sam Gijsbrechts (HRS Haasdonk B). Copyright: RV

“PDK is bij ons komen voetballen onder het motto ‘elk punt is meegenomen” luidt het bij Sam Gijsbrechts. “Het is jammer dat we binnen de eerste drie minuten al een doelpunt moesten incasseren. Dit gebeurde op een stilstaande fase, het leek wel of iedereen nog aan het slapen was. Tegen dergelijke ploegen weet je dat het een extra uitdaging is wanneer je een achterstand moet ophalen. We hadden gans de match door overwicht in het spel. We hadden in de eerste helft dan ook de gelijkmaker moeten scoren.”

“Net als in de eerste helft zijn we ook aan de tweede helft te slap begonnen” gaat Sam Gijsbrechts verder. “Het gevolg was een owngoal die zo maar uit de lucht kwam vallen. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen. We zijn blijven drukken en hadden meer overwicht, toch bleef aanvankelijk de gelijkmaker uit. Even voorbij het uur misten we zelfs een strafschop. Op amper tien minuten voor affluiten kon ik de 1-2 maken, waarna een slotoffensief volgde. Uiteindelijk hebben we nog de meer dan verdiende gelijkmaker kunnen scoren. Het voelde niet aan dat we een punt gewonnen hadden, maar wel als twee punten die we verloren hadden.”

“Volgende week mogen we VK Tielrode zeker niet onderschatten” stelt Sam Gijbrechts. “Toch zien we dit vooral als voorbereiding op de match tegen Blauw Wit Temse. Als we kampioen willen spelen dan zullen we elke week top moeten zijn. Temse is alleszins de te kloppen ploeg. Met de recente vier op negen zou het verkeerd zijn om ons naar voor te schuiven als de absolute titelkandidaat. Zij zitten in een luxepositie, terwijl het bij ons vooral een kwestie van ‘moeten’ is. Toch ben ik ervan overtuigd dat we puur individueel over meer kwaliteit beschikken dan Blauw Wit Temse. Ook Bosdam en Hoogeinde gaan volgens mij niet ver van een eindrondeticket eindigen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B