In de 1/32ste finale van de Beker van Vlaanderen moest BBC Eksaarde aan de slag tegen BC Vikings Lede. Het werd een pijnlijke 77-73 nederlaag, vertelt Ward Vermaere, die zelf 27 punten voor zijn rekening nam.

BBC Eksaarde. Copyright: RV

“Het was zaterdagavond zeker en vast balen voor ons” klinkt het ontgoocheld bij Ward Vermaere. “Nochtans zat de volgende ronde er zeker in, niettegenstaande onze mindere eerst helft. De tweede helft hebben we laten zien dat we in staat zijn om mooi basket te spelen.”

BBC Eksaarde won in de competitie slechts één van de vier wedstrijden. Daardoor staan ze op de zesde plaats, winnen wordt stilaan een must. “Na een zeer goede voorbereiding hadden we gedacht dat we beter aan de competitie zouden gestart zijn” blikt Ward Vermaere terug. “We spelen zeker niet slecht, maar het lukt ons niet om de tegenstander echt bij de keel te grijpen. Onze remonte komt vaak te laat. Na drie nederlagen op rij lukte ons dat tegen Tigers Evergem wel en dat heeft ons ongelofelijk veel deugd gedaan.”

“Niettegenstaande de nederlaag van het voorbije weekend op Lede, vertrekken we vol vertrouwen naar BBC Zele voor de volgende competitiematch” aldus Ward Vermaere. “Iedereen beseft ten volle dat dit een zeer belangrijke wedstrijd is om onderaan het klassement weg te geraken. We gaan alles geven om die drie punten mee te nemen naar Eksaarde.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde