Svelta Melsele kwam in de wedstrijd tegen leider FC Maldegem, diep in de eerste helft, vanop de stip op voorsprong. Direct na de rust werd het zelfs 2-0, toch moesten ze uiteindelijk vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. Bij de thuisploeg was men na afloop niet echt tevreden over het scheidsrechterlijke optreden.

Logo Svelta Melsele. Copyright: RV

“Ik vind wel dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben” luidt het bij Yannick Braem. “We lieten bij de opbouw de bal aan de tegenstander, maar kwamen er zeer gevaarlijk uit langs de flanken met Jens Muyshondt en mezelf. We hadden echter pech in de afwerking, zo troffen we de lat en de paal en kregen een duidelijk strafschop niet. Er zat dus zeker meer in dan dit gelijkspel.”

“Tweemaal op dezelfde manier kregen we een doelpunt te slikken via een vrijschop” gaat Yannick Braem verder. “Dit was volgens ons, tweemaal een onterechte vrijschop. Dan neemt niet weg dat we er gewoon scherper hadden op moeten verdedigen. Als we dat hadden gedaan dan stond nu nog steeds die 2-0 op het bord. We hadden het echt wel verdiend om deze match te winnen.”

“Volgende zondag op SK Denderhoutem willen we op dit elan verder gaan” aldus Yannick Braem. “We moeten zonder boe of ba proberen om die wedstrijd naar ons hand te zetten en deze te winnen. We beseffen wel dat het niet van een leien dakje zal lopen, het zal knokken worden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele