Bij Sint-Pauwels kijkt men na acht wedstrijden tevreden terug op de competitiestart. Met doelpunten van Seppe Verdickt en Tibo Vereecken stuurde het FC Heusden B afgelopen weekend met lege handen huiswaarts. Zondag staat het duel tegen het nummer twee van het klassement, SVH Waasmunster, op het programma.

Winfie bij H. Sint-Pauwels na de zege tegen FC Heusden B.
Foto: RV.

“Tegen een ploeg die naar de Vosdreef was afgezakt met het idee om enkel te verdedigen hebben we een belangrijke, maar ook overtuigende zege geboekt” stelt Patrick Van Egghen. “Uiteraard is dat het goed recht van Heusden. Vanaf de eerste minuut hebben we de match in handen genomen en geprobeerd om kansen te creëren. Dit is in de eerste helft een tweetal keer gelukt, maar ofwel stond de keeper in de weg ofwel stond ons vizier niet op scherp.”

“Het kwam er vooral op aan om geduldig te blijven verder werken. Dit is uiteindelijk beloond geworden op een stilstaande fase via het hoofd van Verdickt. Een tweetal minuten later lukte Vereecken de 2-0 nadat hij zelf druk had gezet op de bezoekende doelman. Daarna kwam het er op aan om de wedstrijd op een volwassen manier uit te spelen. Wat eveneens voor een enorme voldoening zorgde was dat we voor de derde maal de nul hebben gehouden. Ik geef dan ook graag een dikke pluim aan onze defensie.”

“Zondag spelen we uit bij het nummer twee, SV Hardy Waasmunster. We gaan die match aanvatten zoals we elke week doen, namelijk uitgaan van onze eigen kwaliteiten. Hopelijk slagen we erin om punten te sprokkelen.”

“Niettegenstaande onze fantastische seizoenstart is op dit ogenblik het klassement niet aan de orde. Het blijft wel onze doelstelling om de linkerkolom te halen en wekelijks punten te pakken. Op het eind van de rit zien we dan wel waar we uitkomen. Vanuit de club is er ook geen enkele druk naar het sportieve toe. We willen vooral een gezonde familiale club zijn waar de eigen jeugd volop kansen krijgt om zich te ontplooien.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Herleving Sint-Pauwels