Na de ruime 88-56 overwinning tegen BBC Zolder genoot men bij Panters Baasrode van een vrij weekend. Inmiddels zijn ze zich al volop aan het voorbereiden op de thuiswedstrijd van zaterdag tegen BBC Zottegem.

Warre Baert (BBC Panters Baasrode).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben tegen Zolder een goed collectieve prestatie geleverd” blikt Warre Baert tevreden terug. “Van bij het begin van de wedstrijd wisten we defensief een goede organisatie neer te zetten. Zo liepen we in het eerste quarter al meteen dertien punten uit. Deze trend hebben we gedurende gans de wedstrijd kunnen doortrekken. In het laatste quart was er nog een akkefietje. Hierbij werden er drie spelers uitgesloten, twee bij Zolder en één bij ons. Uiteindelijk hebben we deze match gewonnen met ruim dertig punten verschil.”

“Het klopt dat we het zaterdagavond opnemen tegen Zottegem. Het spreekt voor zich dat we ons ondertussen volop aan het voorbereiden zijn voor die wedstrijd. Het is geen eenvoudige tegenstander, maar het lijkt mij wel een haalbare kaart. Goed aan de wedstrijd beginnen zal dan ook een must zijn.”

“Voorlopig staan we bovenaan in het klassement. Uiteraard zijn we daar heel tevreden mee, laat ons hopen dat we die lijn kunnen doortrekken gedurende de rest van het seizoen. We beseffen dat dit geen evidentie zal worden, want er volgen nog verschillende moeilijke matchen.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode