FC Lebbeke kreeg zaterdagavond het bezoek van RC Mechelen, het nummer zeven in het klassement. Met nog een twaalftal minuten op de klok wees de scheidsrechter naar de stip na een fout van Kerckhofs. Het was Yentl Van de Velde die deze feilloos omzette en zo de Lebbekenaars op voorsprong bracht. In de slotminuten stelde Hmouda gelijk en moesten beide ploegen vrede nemen met een puntendeling. Aanstaande zaterdag gaat FC Lebbeke op zoek naar punten gewin op het veld van Lyra-Lierse Berlaar.

Yentl Van de Velde (FC Lebbeke). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Ik denk dat de match tegen RC Mechelen redelijk goed op slot zat” luidt het bij doelpuntenmaker Yentl Van de Velde. “Af en toe viel er een langs beide kanten een kansje te noteren, maar bij beide ploegen stond er een goed blok. Het is natuurlijk niet leuk als je tot de 87ste minuut voorstaat en dat je dat dan uiteindelijk nog uit handen geeft. Eerlijk gezegd vind ik dit een correcte uitslag.”

FC Lebbeke maakte in het tussenseizoen de overstap naar de 2de afdeling. Het telt na dertien wedstrijden dertien punten, maar de kloof de middenmoot is eerder klein. “Als je als ploeg promoveert dan is het voornaamste dat je erin blijft” stelt Yentl Van de Velde. “Dat is meteen ook onze voornaamste doelstelling voor dit seizoen.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke