Vorig weekend hield FC Moerbeke de drie punten thuis na een 2-1 overwinning tegen SK Kemzeke. Zondag staat de uitwedstrijd op Sinaai op het programma, met als inzet een top vijf plaats.

Sam Noeninckx (KFC Moerbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In het verleden is Kemzeke vaak een lastige tegenstander geweest voor ons” aldus doelman Sam Noeninckx. “We hadden het in die wedstrijden soms lastig om punten te sprokkelen. Zondag zijn we scherp gestart en waren we vanaf de eerste minuut gefocust. Ik vind dat we mooi en verzorgd voetbal hebben gebracht en dit met mooie combinaties. We kwamen dan ook verdiend 2-0 voor. Vlak voor de rust wist Kemzeke te milderen, waardoor we plots terug een wedstrijd kregen. In de tweede helft hadden we nog de kans om nog een derde keer te scoren, maar het bleef 2-1. Dit is in mijn ogen alvast een verdiende overwinning.”

“Zondag beginnen we aan een drieluik tegen allemaal ploegen uit de top vijf. De eerste match is tegen Sinaai en aangezien ik daar nog een jaar gespeeld heb is dit voor mezelf wel leuk. We mogen ons aan een stevige tegenstander verwachten, Sinaai is al jaren een vaste waarde in tweede provinciale. Zoals elke week gaan we deze wedstrijd aanvatten met respect voor de tegenstander, maar uiteraard gaan we uit van onze eigen sterkte en met het geloof dat we die match kunnen winnen.”

“We mogen zeker tevreden zijn over het aantal punten dat we tot nu toe behaald hebben. Ik vind dat we het, als nieuwkomer in deze reeks, meer dan behoorlijk doen. Voor dit seizoen was het ons voornaamste doel om een rustig seizoen te draaien en daar zijn we goed naartoe aan het werken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke