Door het verlies van SVH Waasmunster op PD Kruibeke behoudt FC Daknam de leidersplaats. Na het gelijkspel tegen VK Tielrode werd gevreesd dat deze in handen van Waasmunster zou komen, maar door een beter puntensaldo blijft Daknam het klassement aanvoeren. Het wordt uitkijken wie van beide over twee wedstrijden de eerste periodetitel zal pakken. Aangezien ze allebei nog aan de slag moeten tegen Destelbergen, zou deze wel eens scherprechter kunnen zijn.

Wouter Govaert (FC Daknam).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het leek wel of het gelijkspel voor Tielrode aanvoelde als een overwinning “ aldus Wouter Govaert. “Bij ons voelde het eerder aan alsof we de wedstrijd en daardoor ook de mogelijke periodetitel hadden verloren.”

“Door de nederlaag van Waasmunster op PD Kruibeke hebben we het terug volledig in eigen handen. Door het puntensaldo hebben wij op dit moment een licht voordeel, de komende twee matchen zullen allesbepalend zijn. Ik hoop dat we erin slagen om de draad terug op te pikken.”

“Met Heusden treffen we zondag een voor mij onbekende tegenstander. Uiteraard gaan we, zoals iedere match, er alles aan doen om de drie punten mee huiswaarts te nemen. Er is absoluut geen sprake van onderschatting. In het verleden stonden we zelf vaak in de middenmoot, een gelijkaardige positie als deze waar Heusden zich nu in bevindt. Precies daardoor ben je vaak extra gemotiveerd om punten af te pakken van ploegen uit de top vijf. Ik verwacht mij aan een gretige ploeg die zal vechten tot het laatste fluitsignaal.”

“Het is inderdaad correct dat zowel wij als Waasmunster het nog moeten opnemen tegen Destelbergen. Het is alleszins een te duchten tegenstander, die momenteel stevig in de top vijf staat. Het wordt dus zeker niet gemakkelijk om ook daar de drie punten te pakken.”

“Hoe dan ook blijft het zaak om te blijven uitgaan van onze eigen kwaliteiten en sterktes. Tot op heden mogen we zeker en vast tevreden zijn over onze prestaties. We gaan dan ook blijven knokken om Daknam op de kaart te zetten. Dit zijn we verplicht aan de trainersstaf, het bestuur, de talrijke vrijwilligers, maar vooral ook aan de trouwe supporters die door weer en wind langs de zijlijn staan om ons aan te moedigen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam