De dames van Vamos Stekene 1 zijn de winterstop ingegaan op een gedeelde zesde plaats. Komende zaterdag moeten ze opnieuw aan de slag in de thuiswedstrijd tegen Kalmthout, de ploeg waartegen ze op de openingsspeeldag verloren met 3-2. Liselotte De Wael en haar teamgenoten willen er alleszins alles aan doen om de overwinning in eigen huis te houden.

Liselotte De Wael (Vamos Dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na een korte rustperiode nemen we het zaterdagavond inderdaad op tegen Kalmthout” luidt het bij Liselotte De Wael. “Het is zeker geen makkelijke opdracht om tegen hen de tweede seizoenshelft aan te vatten. Op de eerste speeldag hebben we met 3-2 verloren, nadat we een 0-2 voorsprong uit handen gaven. Het wordt volgens mij een zeer spannende partij. Als we de winst willen thuis houden, dan zullen we goed voor de dag moeten komen.”

“Als ik nu terugblik op onze dertien voorbije wedstrijden dan is het duidelijk dat deze een wisselvallig verloop hebben gekend. Vaak lieten we mooi volleybal zien, maar jammer genoeg konden we dat geen volledige wedstrijd vol houden. Hierdoor hebben we punten laten liggen.”

“We zouden hierin meer progressie moeten kunnen maken, willen we in de tweede competitiehelft betere resultaten halen. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen hoe alles verder zal evolueren. Wekelijks zie je dat we in een reeks zitten waar wel eens verrassingen uit de bus komen. Dat maakt het dan weer leuk natuurlijk.”

“Onze ambitie is nog steeds ongewijzigd, we willen zo hoog moeilijk in het klassement eindigen. Ik denk dat wanneer we ons niveau nog wat kunnen opkrikken we in staat moeten zijn om nog wat plaatsjes op te schuiven in de tweede helft van het seizoen.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1