De dames van HBC Dendermonde wonnen de voorbije speeldag met 12-24 van HC Eeklo. Aanstaande zaterdag nemen ze het in eigen huis op tegen O. Brugge. Coach Kristel Macharis is alvast tevreden over het huidige seizoen en benadrukt dat ook de jeugd de nodige aandacht krijgt.

De dames van HBC Dendermonde. Foto: RV.

“Zaterdag zijn we inderdaad richting Eeklo getrokken om het daar op te nemen tegen de laatste in de stand” aldus Kristel Macharis. “Dendermonde nam een blitzstart en liep snel uit tot een 0-9 voorsprong. In de tweede helft kwam de thuisploeg terug iets meer in de wedstrijd, maar dat had te maken met het te nonchalant spelen en het missen van te veel open doelkansen. Zo werden er maar liefst vijf penalty’s gemist. Niettegenstaande kwam onze overwinning op geen enkel moment in gevaar en wonnen we met twaalf punten verschil.”

“Tot hier toe verloopt ons seizoen goed. We zijn een recreantenploeg waar plezier en speelgelegenheid centraal staan. Met enige fierheid kan ik hier ook nog aan toevoegen dat we dit jaar voor het eerst gestart zijn met een meisjesploeg, namelijk onze M13. Zij doen het schitterend, zo hebben ze het afgelopen weekend nog gewonnen in het burenduel tegen Lebbeke. Uiteraard is het de bedoeling dat zijn ons op termijn vervangen.”

De M13 van HBC Dendermonde. Foto: RV.

“Binnenkort gaan we met maar liefst vijfjeugdploegen naar Slovenië om daar een buitenlands tornooi te spelen. Met grote tevredenheid mag ik stellen dat ook onze M13 meisjes allemaal meegaan.”

Handbal – Regio Oost-West (V) – HBC Dendermonde