Het nieuwe jaar heeft BBC Wuitens Hamme nog niet veel geluk gebracht. In de drie gespeelde competitiewedstrijden moesten ze telkens de duimen leggen. Zaterdag nemen ze het op tegen Bavi Gent en niettegenstaande ze al een tijdje zeker zijn van een plaatsje in de top vier, zou winst alvast een opsteker zijn.

Coach Steven Mijs (BBC Wuitens Hamme). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het klopt inderdaad dat we sinds de jaarwisseling in een mindere periode zitten” vertelt coach Steven Mijs. “Dit dipje heeft te maken met blessures van een drietal spelers, met daarbovenop enkele afwezigen wegens vakantie en examens.”

“Ik moet toegeven dat in de eerste wedstrijd van dit jaar Jeugd Gentson pakken beter was. Zij zijn volgens mij dan ook de beste ploeg van de reeks. De week daarna was het de derby tegen Condors, wat steeds een lastige verplaatsing is. Daar hebben we onszelf de das omgedaan door ons slecht samenspel. Ik vond dat het in de match tegen Falco Gent wel weer beter liep, maar zij kunnen teren op spelers uit tweede landelijke en waren uiteindelijk dan ook alweer beter dan ons.”

“Zaterdag op Bavi Gent missen we ook de geblesseerde Maarten Van Kersavond en Michiel Van Den Eede die op reis is. Aangezien we al zeker bij de eerste vier zitten doet het resultaat van deze wedstrijd op zich niks meer voor het klassement. Dat neemt niet weg dat we elke wedstrijd winnend willen afsluiten en daar gaan tegen Bavi ons ook voor inzetten.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme