In de finale van de provinciale beker hebben de dames van Vamos Stekene B en Panda’s Lokeren er een spannende wedstrijd van gemaakt. Na vijf sets trok Vamos aan het langste eind en mocht de beker mee huiswaarts nemen.

De dames van Vamos Stekene B. Foto: RV.

“We wisten dat we met Panda’s Lokeren een niet te onderschatten tegenstander hadden” klinkt het tevreden bij Emma Reed. “Ze zijn dan ook aan een heel goed seizoen in Promo 2 bezig. Panda’s kreeg twee punten voorsprong, maar na een tiental punten wisten we in de eerste set op voorsprong te komen. We slaagden er ook in om deze verder uit te bouwen. Onze setter zorgde voor de nodige afwisseling en daar had Lokeren het bij momenten toch wel moeilijk mee. Op het einde van de set probeerde Lokeren nog terug te komen, maar deze eindigde met 25/20 in ons voordeel.”

“De tweede set kende een gelijkaardig verloop, maar doordat Panda’s zich bleef vastbijten was het verschil op het einde kleiner; 25/23. Door een hogere foutenlast en een zekere laksheid nam Lokeren in de derde set de bovenhand. Dit leidde tot een 19/25 verlies. Vol goede moed en vol overtuiging zijn we dan aan de vierde set begonnen. Deze liep gelijk op en dit reflecteerde zich ook in de tussenstanden. Naar het einde van de set vonden we niet echt een antwoord op de Lokerse middens, waardoor zij verder uitliepen. Er werden bovendien ook wat dubieuze ballen gespeeld, waarvan de beoordeling jammer genoeg niet in ons voordeel was. Dit zorgde voor de nodige frustratie. Een opslagreeks van Simone Vervloet bracht ons terug dichterbij en zo slaagden we er in om de setbal van Lokeren weg te werken. Er werd geknokt voor elke bal, maar het mocht niet baten. Zo werd het 2-2 na een zeer nipte set met 26/28 cijfers.”

“Zowel op als naast het terrein werd de vijfde set aangevangen vol vechtlust. Er werd met meer poeder gespeeld, al gingen de tussenstanden gelijk op. We hebben stand gehouden en konden ons zo van de bekerwinst verzekeren.”

“Ik denk dat deze match onze vechtlust en teamspirit heeft aangetoond. Dit seizoen hebben we als ploeg al heel wat stappen voorwaarts gezet. Na een succesvol seizoen is deze bekeroverwinning echt wel de kers op de taart. We beschikken over een zeer sterk en breed team, met speelsters die individueel over een zeer goede basis en werkersmentaliteit beschikken. Dit wordt extra in de verf gezet door onze sterke samenhang, wat leidt tot goede prestaties.”

Volleybal – Promo 1 (V) – Vamos dames B