Op Paasmaandag speelde FC Daknam op het veld van VOS Reinaert, een inhaalwedstrijd. Met doelpunten van Mats Sluijter en Lukas Impens stond het bij de rust 0-2 voor. In de slotfase van de wedstrijd kon de thuisploeg nog milderen langs Nand De Klerck. FC Daknam staat nu zes punten voor op SVH Waasmunster, dat nog een vier matchen moet afwerken.

Seppe Van Cleemput (FC Daknam) op archiefbeelden in duel met Sylvio Seghers (Sporting Lokeren-Temse B).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor de aanvang van de wedstrijd was het nogal hectisch” aldus kapitein Seppe Van Cleemput. “De lijnen waren nog niet getrokken en bovendien viel Marouane Haudachi tijdens de opwarming uit. Dit was verre van ideaal natuurlijk, maar zoals al eerder gezegd ligt onze sterkte in onze ruime, kwaliteitsvolle, kern. Als je als ploeg spelers zoals Tycho De Bock en Marouane Haudachi op de bank hebt en je kunt winnen, met enorm veel kansen, dan kan het niet anders dan dat het plaatje klopt.”

“We zijn sterk aan de match begonnen, met goed voetbal en met heel wat kansen. Rond het kwartier viel de eerste goal. Dit gebeurde na een mooie aanval van Taner Durmus die perfect werd afgewerkt door Mats Sluijter. Vijf minuten voor de rust was het aan Lukas – aka ‘witje’ – Impens, die een pracht van een doelpunt aantekende. Dit was echt genieten.”

“Door de druk van VOS zijn we na de rust de kalmte wat verloren. De thuisploeg maakte het ons toen trouwens best moeilijk. Zij hebben toch wel een paar goeie spelers lopen. Dat nam niet weg dat we nog een aantal kansen konden afdwingen. Er werd zelfs een goal afgekeurd van Devin Van Bercklaer, wegens twijfelachtig buitenspel.”

“In de slotfase kon VIS nog een tegendoelpunt maken, waarna het toch nog even alle hens aan dek was. Toen bij de thuisploeg een speler rood kreeg was het afgelopen. Dankzij deze zege konden we de drie punten meenemen naar Daknam.”

“Het is ons doel om elke resterende wedstrijd te winnen, al beseffen we dat het nog drie finales zullen worden. Komend weekend spelen we tegen VK Tielrode, dat sterk bezig is. Ik verwacht mij dan ook aan leuke wedstrijd. Nadien volgen dan nog PDK Kruibeke en achtervolger SV Hardy Waasmunster. We zitten in de positie om kampioen te spelen, we gaan er dan ook alles aan doen om die opdracht tot een goed einde te brengen. Iedereen bij FC Daknam verdient het om kampioen te spelen. We zijn alleszins klaar voor die drie komende finales. Als voetballer doe je het daar voor, dat zijn momenten die je bijblijven.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam