De dames van HRS Haasdonk hebben al eerder dit seizoen bewezen dat ze weg naar doel heel goed kennen. Afgelopen weekend wonnen ze het burenduel tegen Sinaai Girls met maar liefst 5-1.  

Briana Veyt (HRS Haasdonk dames). Foto: RV.

“Na onze klinkende 2-6 overwinning tegen Jago Sint-Amandsberg kon de derde plaats in het klassement ons niet meer uit de handen glippen” aldus Briana Veyt. “Op zich kondigde de wedstrijd tegen Sinaai Girls zich aan als een eindeseizoenwedstrijd. Maar doordat verschillende van onze speelsters, waaronder ikzelf, meerdere jaren bij Sinaai Girls gespeeld hebben zorgde dit toch voor extra motivatie. We wilden er iets moois van maken en op die manier ons seizoen in schoonheid afsluiten.”

“We zijn stevig aan de wedstrijd begonnen. In de eerste tien minuten gingen zowel ikzelf als Miranda van Bokhorst alleen op de Sinaaise doelvrouw af, maar deze stond pal en kon onze kansen keren. De bezoeksters probeerden het op de counter, maar onze verdediging hield goed stand. Na een kwartier kon ik een afgeweken bal van Miranda Van Bokhorst, dan toch in doel deviëren. Op een tegenaanval kon een bezoekster alleen afgaan op doelvrouw Dina Robert, maar Isaura Roman kon haar bijbenen en het gevaar weren. De scheidsrechter had het echter anders gezien en trok tot onze verbazing meteen rood. Dit was werkelijk een te zwaar verdict.”

“Door deze man minder situatie moest onze trainer, Roy Vriesacker, de ploeg herschikken. De opdracht luidde dan ook om hoog druk te zetten. Dit resulteerde in een mooi doelpunt van Pauline De Loose, waarna we gingen rusten met een 2-0 voorsprong.”

 “Na de rust wilden we op ons elan doorgaan, maar het waren verrassend genoeg de Sinaai Girls die erin slaagden de aansluitingstreffer te netten. Dit was voldoende om ons wakker te schudden. Met een resem doelkansen konden we de match terug naar ons toe trekken. Een uitstekende aanval werd op het uur afgerond door Maxence Van Acker. Daarna konden in het slotkwartier de ingevallen Emma Caluwé en Sarah Van Damme het doelpuntensaldo nog wat aandikken.”

“Op deze manier sluiten we een schitterend seizoen af op een mooie derde plaats. Aangezien er geen eindronde wordt gespeeld in onze reeks eindigt hier dus ons seizoen. We kijken alleszins vol vertrouwen uit naar het volgend seizoen, om dan met onze versterkte kern nog beter te doen.”

Voetbal – 2de provinciale (V) – HRS Haasdonk