Basics Melsele moet vanavond, in de halve finale, voor de derde maal aan de slag tegen LDP Donza. In de eerste wedstrijd trokken de Waaslanders aan het kortste eind en verloren ze met 93-70. Zondag wisten ze terug gelijk te maken na een 88-78 overwinning. De match van vanavond is dus enorm belangrijk want mits winst spelen ze de finale. Bij aanvang van het seizoen zei Leroy Anthonis dat hij dit seizoen een prijs wilde pakken en dat is wat hem betreft nog niet veranderd.

Leroy Anthonis (BBC Basics Melsele). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de eerste match zijn we eigenlijk, puur op intensiteit en de wil om te winnen, weggespeeld” aldus Leroy Anthonis. “Aan de tweede wedstrijd zijn we begonnen met een heel andere focus en dat heeft eigenlijk geloond. Zo speelden we onze opties beter uit en ook defensief was het beter dan onze eerste match.”

“Vanavond spelen we dus de derde wedstrijd. Als we een kans willen maken op winst dan moeten we minstens even scherp zijn als in de tweede match. Defensief moeten we nog betere rotaties maken. Makkelijk zal het niet zijn, maar alles kan.”

“Ik blijf nog altijd geloven dat we met deze ploeg iets kunnen halen. Ik blijf dan ook bij mijn woorden dat ik een prijs wil, maar dan moeten we vanavond onze opdracht tot een goed einde brengen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele