Bij tweede provincialer SK Kemzeke nemen ze niet helemaal afscheid van Glenn Maes. Na vele jaartjes hangt hij wel zijn ‘schoenen on den oak’, maar hij stelt alvast zijn ervaring ter beschikking van de club.

Glenn Maes (SK Kemzeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In juli word ik 41 jaar en ben beginnen voetballen op mijn vijf jaar bij Excelsior Sint-Niklaas” luidt het bij Glenn Maes. “Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Sportkring Sint-Niklaas waar ik bij de jeugd gespeeld heb van mijn 6 tot mijn 17 jaar”

“Op mijn achttien ben ik in het eerste elftal van KSV Temse terecht gekomen, waar ik vier jaar gespeeld heb. Daar heb ik de promotie naar vierde klasse meegemaakt. Toen ik 22 was heb ik de overstap gemaakt naar tweedeprovincialer Vrasene. Ik ben daar acht jaar gebleven en heb daar de promotie naar eerste meegemaakt nadat we kampioen waren gespeeld. Ik heb met Vrasene in eerst provinciale gespeeld en daarna in vierde klasse.”

“Van Vrasene ging het op mijn dertigste naar KSK Kallo, waar we in derde provinciale de titel pakten en promoveerden naar tweede. Ik heb daar twee jaar gespeeld en ben dan naar Gerda Sint-Niklaas gegaan, waar ik een ongelofelijke tijd heb beleefd. Ik heb daar vrienden gemaakt en beleefde daar mijn eerste jaren als diepe spits. De laatste vijf seizoen heb ik bij SK Kemzeke gevoetbald, met de promotie naar tweede provinciale als bekroning.”

Glenn Maes (SK Kemzeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De trainer die gedurende mijn voetbalcarrière het meest indruk op mij heeft gemaakt is Bert Van Puymbroeck. Bert kon als geen ander het uiterste uit een speler halen en zeker uit mij.”

“De twee mooiste herinneringen die mij zijn bijgebleven zijn ten eerste de promotie met Vrasene naar vierde klasse, met een finale eindrondewedstrijd. De tweede is de promotie met SK Kemzeke naar tweede provinciale, met een finale eindrondewedstrijd. Dat was ook het jaar dat ik topschutter van de reeks ben geworden.”

“Ik zeg het voetbal niet helemaal vaarwel. Ik blijf namelijk actief in het bestuur van SK Kemzeke als Sportief Manager. Ik wil helpen aan de verdere uitbouw van deze toch wel mooie club. Daarnaast blijf ik mijn zoontje volgen die al een aantal jaren actief is bij de jeugd van SK Beveren.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) –SK Kemzeke