Bij VC Nidak neemt men afscheid van de 30-jarige Dorien Van Hove, een echt clubmonument. De voornaamste reden om het volleybal vaarwel te zeggen is de nakende geboorte van haar eerste kindje. Zij is wel zinnens om samen met haar zus en enkele vrienden de stap te zetten naar het recreatieve volleybal.

Dorien Van Hove (VC Nidak). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Zolang ik mij kan herinneren speel ik volleybal en steeds bij Nidak” stelt Dorien Van Hove. “Ik ben dertig geworden en verwacht in augustus mijn eerste kindje, een dochtertje. Dat is voor mij de grootste reden om te stoppen met competitievolleybal. Tenslotte kruipt daar toch wel heel veel tijd in, tijd die ik er altijd enorm graag heb aan besteed. Die vrij gekomen tijd wil ik nu graag met mijn ‘gezin’ besteden. Als ik zou verder doen zou ik sowieso de voorbereiding niet kunnen meedoen. En ergens halfweg in het seizoen starten dat zegt mij niet zoveel.”

“Wat mij het meest zal bijblijven is vooral mijn ploeg en mijn vriendinnen. Mijn hechste vriendschappen zijn trouwens ontstaan in het volleybal, elkaar zoveel zien schept een speciale band die moeilijk te evenaren is. Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik volgend jaar, samen met mijn zus en vriendinnen, een recreatieve ploeg kan opstarten onder de vleugels van Nidak. Ik hoop hieruit veel plezier te kunnen halen en bovendien verdwijnt het volleybal niet volledig uit mijn leven.”

“De trainer die mij het meest zal bijblijven en mij ook het meest heeft bijgebracht is toch wel Ivo De Mulder. Hij is een deel van de ploeg waar ik het allerliefst mee heb samen gespeeld. Ivo heeft altijd een positief aandeel gehad in de sfeer binnen onze ploeg, daarvan ben ik stellig van overtuigd.”

“Twee mensen die mij ook altijd zullen bijblijven zijn Marijke en Eugène, met hen ben ik opgegroeid. Het zijn zij die mij volleybal hebben leren kennen, iets dat ik nooit zou hebben willen missen. Mijn liefde voor het volleybal is vooral beperkt tot het zelf spelen, ik heb bijgevolg geen ambitie om zelf trainer te worden.”

Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken