Nog even en ook bij SK Berlare begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen . In de eerste ronde voor de Croky Cup moeten ze het opnemen tegen SKN Sint-Niklaas. Deze zijn na de degradatie naar tweede provinciale volop bezig om een kern samen te stellen.

Jurgen Van Herreweghe (SK Berlare). Foto: RV.

“Hun dan ook blijft SK Sint-Niklaas een club met een rijke traditie” stelt Jurgen Van Herreweghe. “Het blijft afwachten welk team ze tussen de lijnen zullen brengen. Uiteraard willen we daar een goed resultaat neerzetten. Indien we dan een ronde verder gaan staan we tegenover Pepingen-Halle, dat is een wedstrijd waar ik toch wel naar uitkijk. We zullen daar, zeker in de voorbereiding, op de tippen van onze tenen moeten spelen. Hoe dan ook de competitie is en blijft voor ons prioritair.”

“Met het oog op de voorbereiding hebben we al lactaattesten gedaan. Sommigen hebben een programma voor acht weken meegekregen, andere voor vier weken. Op 21 juli vertrekken we op stage naar Eindhoven, daar werken we drie trainingen af en staan er ook twee wedstrijden op het programma. Het is belangrijk om blessures te vermijden.”

“Als ik kijk naar de samenstelling van de reeks dan ben ik ervan overtuigd dat we het komend seizoen een sterkere reeks hebben. Er zijn een aantal nieuwkomers bijgekomen die toch wel een serieuze meerwaarde voor de reeks betekenen. Daarnaast zijn er een aantal ploegen die zich fors versterkt hebben. Het is duidelijk dat er geen zwakke broertjes zullen zijn dit seizoen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – SK Berlare