Voor FC Lebbeke is het seizoen alvast goed van start gegaan. Voor de troepen van coach Tom De Cock werd het, op de openingsspeeldag een 3-2 overwinning tegen SK Londerzeel. De thuisdoelpunten werd aangetekend door Tom Vermeire, Christophe Pieyns en Klaas De Rock. Leuk detail is dat deze twee laatste vorig seizoen nog de kleuren van Londerzeel verdedigden. Vanavond maakt FC Lebbeke de verplaatsing naar Tempo Overijse.

Klaas De Rock (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Omdat het belangrijk is om het seizoen goed te beginnen, zit er altijd veel druk op de eerste wedstrijden” luidt het bij Klaas De Rock. “Dankzij een collectief sterke prestatie van gans de ploeg is ons dat woensdagavond gelukt.”

“We hebben een goede eerste helft gespeeld, waarbij we 1-0 voor kwamen via een afstandsschot van Tom Vermeire. Daarna kregen we het wel wat moeilijker en kreeg Londerzeel een aantal kansen, maar deze werden gepareerd door onze doelman. Op een vrije trap wisten ze, vlak voor de rust, de gelijkmaker te scoren.”

“Na de rust zijn we sterk uit de kleedkamer gekomen. Zowel de sterk spelende Christopge Pieyns als ikzelf konden onze prestatie belonen met een doelpunt, waardoor we 3-1 voor kwamen. Dit was echt wel de kers op de taart en dan nog tegen onze ex-ploeg.”

“Toen Londerzeel op een kwartier voor affluiten op een hoekschop de 3-2 lukte werd het nog even spannend. Gelukkig stonden we sterk te verdedigen en hebben we met een sterke collectieve prestatie de eerste drie, toch wel belangrijke, punten binnengehaald. Dit zal onze ploeg vertrouwen geven om op zelfde manier verder te werken.”

“Vanavond gaan we tegen Tempo Overijse vol voor de zes op zes. Maar zoals elke week zijn er in deze reeks geen makkelijke wedstrijden, ik ben er zeker van dat iedereen er opnieuw voor de volle 100% zal tegen aangaan. Ik heb er alvast vertrouwen in.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke