Met de thuismatch tegen SK Wachtebeke krijgt FC Eksaarde een voor hen vrij onbekende tegenstander tegenover zich. De troepen van Jean-Marie Van Gysel kunnen terugblikken op een stevige voorbereiding en worden als top-5 ploeg naar voor geschoven.

Nick Fiers (FC Eksaarde).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat SK Wachtebeke inderdaad een onbekende ploeg is in onze reeks” luidt het bij Nick Fiers. “Het is een ploeg waar we momenteel nog weinig over weten, al moeten we uitgaan van onze eigen sterkte.”

“Of het nu tegen een bekende of onbekende ploeg, de eerste wedstrijd van het seizoen is voor alle ploegen moeilijk. Iedereen wil die eerste match winnen. We weten wel dat Wachtebeke met Tiziano Van Laere over een vlot scorende spits beschikt die niet veel kansen nodig heeft om het af te maken.”

“Ik denk wel dat we tevreden mogen zijn over onze voorbereiding. We zijn bovendien op de juiste posities versterkt, dat moet voldoende zijn om beter te proberen zijn dan vorig seizoen. Het team dat het gretigst aan de wedstrijd begint, zal volgens mij dicht bij de overwinning zitten.”

“Een echte uitgesproken ambitie hebben we niet, we bekijken het match per match en zien wel waar het schip van ‘Gezoarde” strandt.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde