In het wielrennen loopt het wegseizoen op zijn laatste beentjes. Guillaume Seye komt uit voor Team Metalced van Gaspard Van Peteghem uit Belsele. We blikken met hem even terug op het voorbije jaar.

Guillaume Seye (Team Metalced) werd Belgisch kampioen tijdrijden. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Voor mij kwam het seizoen moeilijk op gang” aldus Guillaume Seye. “Dat neemt niet weg dat ik zeer goede resultaten behaalde maar na vijf tweede plaatsen mocht het wel eens prijs zijn. Ik kijk wel tevreden terug op mijn seizoen. Ik heb zeven overwinningen behaald op verschillende vlakken. Zo heb ik dit jaar twee tijdritten, een interclub en een kermiskoers gewonnen.”

“Mijn positiefste en tevens minst leuke herinnering is toch wel het Belgisch kampioenschap tijdrijden” blikt Guillaume Seye terug. “Tijdens de verkenning van het parcours kwam ik ten val door een seingever die met zijn auto op het parcours reed. Terwijl het precies zijn taak was om het parcours autovrij te houden. Uiteindelijk, na veel stress, een gescheurd ligament en een genaaid hand heb ik daarna toch nog de titel kunnen nemen en dat voor het tweede jaar op rij. Eerlijk gezegd heb ik er nog altijd niet echt van kunnen genieten. Je zit met de verzekeringskwestie en het daaraan gelinkte papierwerk. Het zal dus voor volgend jaar zijn mocht het mij lukken om dan voor de derde keer Belgisch kampioen te worden.”

“Deze week heb ik nog gereden in Berlare, Tielt en Stekene” luidt het bij Guillamue Seye. “Vandaag kom ik in actie in Ichtegem, daarna volgen nog Lotenhulle, Bornem, Kieldrecht, Boom en Heist op den Berg. Deze wedstrijden heb ik niet speciaal in het rood omcirkeld. Ik doe elke wedstrijd mijn best, maar als het niet lukt ga ik daar niet van wakker liggen. Ik ben wel fier dat ik met Gaspard Van Peteghem ben overeengekomen om onze samenwerking nog met een jaar te verlengen.”

Wielrennen (M)