De dames van E. Zele hebben hun openingsmatch van het nieuwe seizoen tot een goed einde gebracht. Met doelpunten van Tess Everaert (2), Sabrina Broos en Amber Thyssen (2) gingen ze met 3-5 winnen op het veld van FC Evergem-Center.

De vreugde was groot bij de dames van Eendracht Zele. Foto: RV.

“Het was op voorhand geweten dat het een harde match ging worden, met veel duels” reageert Tess Everaert. “Van bij de aftrap hebben we geprobeerd om het initiatief te nemen, al waren we soms toch iets te zenuwachtig in de uitvoering.”

“De 0-1 viel op een corner en we hoopten dan ook dat onze trein vertrokken was. Het was integendeel Evergem dat met een afstandsschot en een vrije trap op amper tien minuten tijd de 2-1 lukte. Gelukkig vonden we hierop een passend antwoord want na een mooie aanval stond het 2-2. Kort voor de rust slaagden we er zelfs in om er nog twee binnen te leggen en met een 2-4 stand te gaan rusten.”

“In de tweede helft hebben we nog een aantal mooie acties opgezet, maar jammer genoeg konden we die kansen niet afwerken. We kregen het nog even moeilijk toen de thuisploeg de aansluitingstreffer lukte. Gelukkig viel in de slotminuten nog het verlossende doelpunt.”

“Volgende week zaterdag komt VC Borbeke B op bezoek. Het is wel zo dat hun A-ploeg vorig seizoen kampioen gespeeld is in onze reeks. Het is dan ook moeilijk om in te schatten welke verschuivingen er precies gebeurd zijn. Hoe dan ook is het ons doel om de drie punten thuis te houden.”

“We beschikken dit seizoen over een ruimere kern en is er binnen de club ook een tweede ploeg opgericht. We gaan er dan ook alles aan doen om met onze ruime kern zo hoog mogelijk te eindigen.”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – E. Zele