In Lokeren was het uitkijken naar de stadsderby tussen FC Daknam en KSC Lokeren-Temse B. Marouane Haudachi bezorgde de thuisploeg een comfortabele 2-0 voorsprong. Direct na de herneming wisten de bezoekers te milderen. In het laatste halfuur dreef FC Daknam de score nog verder op en won met ruim verschil.

30/10/2022; Lokeren; © Geert De Rycke; Voetbal mannen ; FC Daknam 15 Marouane Haudachi – Sporting Lokeren B

“We wisten dat Lokeren-Temse een vrij sterke ploeg had’ klinkt het bij Marouane Haudachi. “Bijgevolg waren we zeer geconcentreerd voor deze derby. In het begin ging het gelijk op, maar na een halfuur kon ik scoren na een mooie assist van Tycho De Bock. Deze voorsprong gaf ons vertrouwen, waarna we de match domineerden. Op slag van rust heb ik de 2-0 gemaakt met een volley van buiten de 16meter. Die voorsprong was dik verdiend.”

“We zijn na de rust niet goed wakker uit de kleedkamer gekomen wat Lokeren-Temse de kans gaf om te milderen” gaat Marouane Haudachi verder. “Even voorbij het uur zorgde Anass El Hamdaoui voor de 3-1, waarna alles weer vlotjes verliep. Daarna dreven Branco van Theemsche, Jarne Van Den Bossche en doelman Kasper Impens – vanop de stip – de score verder op tot 6-1. Vermits de drie wisselspelers gescoord hebben kan je wel zeggen dat dit een tactische wissel van onze coach was.”

“We spelen met een jonge kern en ik mag toch wel stellen dat we goed bezig zijn” aldus Marouane Haudachi. “We zijn dan ook zeker en vast tevreden met onze vierde plek. Het is dan ook onze ambitie om mee te doen met de eindronde en te promoveren. Het is duidelijk dat Blauw Wit Temse de te kloppen ploeg is. Ze beschikken over een sterke kern die nog geen enkel punt heeft laten liggen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – FC Daknam