Na een moeilijke competitiestart heeft Avanti Stekene zich sterk herpakt. De Stekenaars bleven de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Het voorbije weekend wonnen ze met 0-2 op het veld van Erpe-Mere United, waardoor ze in de top vijf blijven.

Jess De Rudder (Avanti Stekene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Op basis van het wedstrijdverloop verdienden we zeker en vast die drie punten” luidt het bij Jess De Rudder die in de slotfase van de wedstrijd voor het tweede doelpunt tekende. “Erpe-Mere heeft geen uitgespeelde kansen gehad. In de eerste helft hadden ze door een slordigheidje langs onze kant een tweetal keer een kansje. Daartegenover hadden wij balbezit en wisten we meerdere kansen af te dwingen. Zo hadden wij vijftien corners en Erpe Mere slechts ééntje, deze cijfers spreken voor zich. Het was enkel wachten op dat goaltje. We zijn geduldig blijven voetballen en uiteindelijk wisten we toch te scoren.”

“Zondag ontvangen we Eendracht Aalter, een ploeg die we zeker niet mogen onderschatten. Ik herinner me nog van vorig jaar dat we het daar telkens moeilijk hadden. In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen, dat is al gebleken. Laat het ons maar wedstrijd per wedstrijd bekijken en zoals steeds gaan we er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.”

“Het is uiteraard leuk om vijf wedstrijden na elkaar niet te verliezen. De sfeer en het groepsgevoel zitten alleszins goed, iedereen is scherp en wil een zo goed mogelijk seizoen draaien. Het belangrijkste is om sportief een goed seizoen te draaien. We zijn zeker nog niet bezig met meer, we zien wel wat komt. Ik hoop wel dat we zo lang mogelijk deze goede flow kunnen behouden.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene