In de 1/32ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen won Scheldejeugd met 72-97 van Gembas Knesselare C en bekert dus verder. In eerste provinciale staat komend weekend de Wase derby tussen de ex-scheepsbouwers en Basics Melsele B op het programma. We vroegen Pieter Peirsman om een reactie.

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

“We hebben inderdaad gewonnen tegen Knesselare C” stelt Pieter Peirsman. “Deze bekerwedstrijd was wel tegen een vierde provincialer. Al was het weliswaar op verplaatsing en dit tegen een vrij ambitieuze ploeg.”

“Na het eerste kwart was hun voorgift van vijftien punten al weggewerkt. Hierdoor konden we de wedstrijd aan een hoog tempo controleren en zelfs nog verder uitlopen. Met deze wedstrijd erbij zitten we aan zes gewonnen wedstrijden op rij. Beter dan dat kan niet om de topper tegen Basics Melsele B te beginnen.”

“Het is natuurlijk nog veel te vroeg om al te veel conclusies te trekken, dat beseffen we ook. Dat neemt niet weg dat we onze ambitie om de play-offs te halen gerust mogen uitspreken. We kijken dan ook uit naar de confrontatie tegen Basics Melsele B, een derby om te koesteren. Al was het vroeger toch nog iets specialer. Toen ik destijds zelf bij Basics speelde, van de jeugdreeksen tot de eerste ploeg, bestond de B-ploeg vrijwel uitsluitend uit spelers uit Melsele. Dat maakte het echt wel bijzonder.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse