Door de onbeschikbaarheid van doelman Matthias Van Goethem stond Stef De Schepper tussen de palen voor de match op SK Munkzwalm. Met doelpunten van Sinnaeve en Van Osselaer werd het een 0-2 zege voor de Waaslanders. KSK Beveren is genaderd tot op één punt van leider KVE Drongen. Dit maakt het boeiend in de strijd voor de eerste periode. Het wordt dan ook uitkijken naar de match van zaterdagavond tegen FC Kleit Maldegem.

Stef De Schepper (KSK Beveren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na het uitvallen van doelman Van Goethem kreeg ik onverwachts een basisplaats” aldus een opgetogen Stef De Schepper. “Gelukkig had ik donderdag, in de Europese midweekwedstrijd tegen Oslo, gespeeld.”

“De wedstrijd op leider Munkzwalm diende zich als moeilijk aan en dat bleek ook. Ik vond de eerste helft vrij evenwichtig, al waren de meeste kansen voor de thuisploeg. Hierdoor had ik behoorlijk wat werk op te knappen, toch wisten we dankzij ons stevig blok de nul te houden. Niettegenstaande we het moeilijk hadden om echt uitgespeelde kansen te creëren kon Sinnaeve, op een voorzet van Aerts, de 0-1 tegen de netten koppen. Hierdoor konden we de rust ingaan met een gevleide voorsprong.”

“In de tweede helft wisten we op een volwassen manier de controle over het gebeuren te houden. Op één van onze counters wist Van Osselaer, op voorzet van Devos, de score te verdubbelen. Iedereen dacht dat de match hiermee gespeeld was, maar enkele minuten later sneed Ulens door onze verdediging. Het enige dat ik kon doen was hem buiten het strafschopgebied foutief stoppen. Het gevolg was rood en dat met nog twintig minuten te spelen. Aangezien we geen reservedoelman op de bank hadden werd het toch nog bibberen. Het was Yordi Pieren die, als een waardige stand-in-doelman, de netten proper hield.”

“Dankzij een collectief sterke prestatie en de steun van onze talrijke supporters konden we drie punten meenemen naar Beveren. Hierdoor komen we op de tweede plaats, mits winst tegen FC Kleit en puntenverlies van Drongen kunnen we mogelijks de periodetitel nog pakken.”

“Na een moeilijke start beginnen stilaan de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Enerzijds misten iets teveel spelers de voorbereiding en bovendien was er ook nog de trainerswissel. Het is ook wel duidelijk dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het verschil tussen de leider en het nummer elf bedraagt amper vijf punten. Het is een razend spannende competitie, maar het blijft onze ambitie om de sprong te maken naar de nationale reeksen. Hopelijk lukt het ons om onze supporters de titel te schenken.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren