Het gespreksonderwerp in Hamme en omgeving is de derby tussen Robur en Hamme-Zogge. Bij KVK Robur kondigt men deze wedstrijd alvast aan als “De slag om de Durme”.

KVK Robur-coach Andy Marin. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Door de beslissing van de Voetbalbond waren we vorig weekend jammer genoeg vrij” luidt het bij Andy Marin. “Bovendien speelden door omstandigheden ook onze beloften geen wedstrijd. Het gevolg was wel dat spelers die uit blessure terug komen, na een lange afwezigheid, geen wedstrijdritme konden opdoen.”

“De voorbije weken zaten we in de goede flow. Jammer genoeg gaan we Yenthe De Cock en Thijs Burggrave moeten missen, wat toch een groot deel van ons middenveld is. We zullen deze week intern dus een oplossing moeten vinden om de sterke driehoek van Zogge aan banden te kunnen leggen.”

“Voor mezelf is de ‘Slag om de Durme’ zoals ik het hier vaak hoor noemen, gewoon een driepuntenwedstrijd die het verdere verloop van de competitie voor geen van beide ploegen zal beïnvloeden. Je mag er zeker van zijn dat deze datum van bij de bekendmaking van de kalender bij beide ploegen met stip aangeduid staat. Ik meen begrepen te hebben dat dit duidelijk ook bij de inwoners van Moerzeke het geval is.”

“Zelf vind ik Zogge een ploeg die alles heeft. Zo hebben ze met Van de Mergel de topschutter van de reeks in hun rangen en hebben ze met D’Heer, Oulichki en Baert de nodige ervaring en kwaliteit. Bovendien staan we zondag oog in oog met Van Overloop, die vorig seizoen ons doelman was. Jammer genoeg brak hij zijn woord en koos voor het ambitieuze Zogge. Zondag zullen beide teams hun eigen spel spelen. We maken er een leuke zondag van en dat de beste moge winnen.”

“Na onze mindere start bekijken we het week per week en proberen we om zoveel mogelijk punten te behalen tegen het einde van het seizoen. Wat ons betreft zonder druk, maar vooral met veel voetbalplezier.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur